Zalm met citroen en knoflook-tomatensaus

Zalm met citroen en knoflook-tomatensaus

Heb je last van kerststress? No worries, het komt heus wel goed! Zorg er gewoon voor dat je goed nadenkt over wat je gaat maken en wanneer je dat allemaal gaat doen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees hier mijn tips over hoe je het kerstdiner stressvrij overleeft en dat zonder de hele avond in de keuken te staan. Want daar heeft niemand zin in… en terecht! Goed nieuws: lekker koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en lang te duren. Neem nou deze zalm met citroen en knoflook-tomatensaus. Ik heb een klein beetje lopen sleutelen aan een recept van Jamie Oliver. Het was natuurlijk al een lekker recept, maar ik heb er een eigen twist aangegeven. Kerst of geen kerst, dit is een top gerecht voor als er mensen bij je komen eten, want: korte bereidingstijd, weinig ingrediënten, makkelijk en heel smaakvol.

Zalm met citroen en knoflook-tomatensaus

Ingrediënten

 • Zalmfilet – 4 stuks
 • Knoflooktenen – 2 grote
 • Peterselie – bosje
 • Kookroom (light) – 250 gram
 • Cherrytomaatjes – 1 bakje
 • Rijst (basmati of zilvervlies)
 • Citroen – 1
 • Peper en zout

Bereiden

 1. Bereid de rijst zoals vermeld staat op de verpakking en ga ondertussen aan de slag met de saus.
 2. Snij de knoflook in dunne plakjes en fruit deze zodat ze zacht en ietwat gekaramelliseerd worden. Doe de tomaten er vervolgens bij en laat ze stuk garen. Ik heb iedere tomaat een klein beetje ingesneden zodat ze iets eerder stuk gaan. Als de tomaten stuk gegaard zijn voeg je de room toe, laat dit op een kleine pit zachtjes inkoken.
 3. De zalm hoeft maar kort in de pan, let er dus op dat de rijst zo goed als klaar is wanneer je met de zalm gaat beginnen.
 4. Bestrooi de zalm met peper en zout en leg ze met het velletje naar beneden in de pan voor +/- 3 minuten. Hierna draai je de zalm om en voeg je de citroenschijfjes toe in de pan, bak deze samen met de zalm nog zo’n 2 minuten.
 5. Net voordat de zalm klaar is roer je de peterselie door de saus.
 6. Wil je het bord leuk opmaken? Gebruik dan een steker, doe de rijst erin, goed aandrukken en haal de steker er voorzichtig van af.  Een flinke lepel saus over de rijst heen, leg de zalm ernaast en garneer met de citroenschijfjes en peterselie.

Tadaaaa! Dat ziet er toch heerlijk uit! Dit gerecht kan haast niet mislukken en is dus perfect voor een diner met vrienden of familie.

Liefs,

Deborah | Samen Bourgondisch

Advertentie

Een gedachte over “Zalm met citroen en knoflook-tomatensaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s