Lunchen bij het Buffet van Odette in Amsterdam

Aan het buffet van Odette 

Ik woon al ruim 4 jaar in Amsterdam maar blijf steeds weer nieuwe plekken ontdekken. Zo ook weer afgelopen weekend. Mocht je in Amsterdam wonen, of een keer gaan shoppen in Amsterdam, moet je zeker een keer gaan lunchen bij het Buffet van Odette. Ze hebben echt van alles op de kaart: van rozijnenbrood met oude kaas en yoghurt met fruit en granola tot een steak sandwich en een gepocheerd eitje met zalm en linzen. Maar ze staan misschien wel het meest bekend om het dagelijks wisselde salade buffet.

Lunchen op de Prinsengracht

Het Buffet van Odette ligt in het midden van het centrum, op de Prinsengracht. Je loopt er zo naar toe vanuit de winkelstraten en het Rijksmuseum is op loopafstand. Lunchen is dus prima te combineren met een dagje stadten of een toeristische route. Ook al ligt het in de binnenstad, het is er absoluut niet toeristisch en dat vind ik stiekem wel fijn. Goed om te weten: reserveren doen ze niet aan in het weekend, maar wachten duurt nooit lang.

Bij Odette aan het buffet

Afgelopen weekend ging ik er samen met een paar vriendinnen op de bonnefooi naar toe. Iets na twaalven stonden wij bij Odette aan het buffet. Letterlijk, want het buffet staat op de bar. Afgeleid door al die lekker uitziende salades duurde het even voordat we in de gaten hadden dat er een plekje voor ons was. Dat ging snel!

De service & het eten

Salade van het buffet van Odette

Salade van het buffet

De menukaart werd direct gebracht, glaasje water erbij en de vraag wat we wilde drinken. We begonnen keurig met een kopje koffie -later volgde er ook wat prima wijntjes!- en doken in de kaart. Salade van het buffet, aha! Die wil ik hebben… het omelet met truffelkaas, mosselen in harissa en de wortelsoep met sinaasappel en gember staan op mijn lijstje voor een volgende keer! Drie keer de salade van het buffet dus en drie glaasjes wijn.

 

Niet veel later kregen we een bord vol met verschillende salades. Linzen, couscous, bietjes, venkel, humus, granaatappelpitjes er lag echt van alles op, lekker!

Ondanks de drukte -mensen bleven in en uit lopen- werden we na het eten gelukkig niet de deur uitgekeken. Dat vind ik altijd zo naar, is het eten op, moet je zo snel mogelijk betalen en de deur uit. Maar hier gelukkig niet, en daarom (en omdat het gezellig was) namen we nog een wijntje…

Eindoordeel:

Wij hebben heerlijk gegeten in een gezellige, ongedwongen sfeer en met fijne bediening. De gerechten op de kaart zijn niet duur en bovendien erg smaakvol. Het Buffet van Odette is een echte aanrader dus!

Mocht je er binnenkort een keer langs gaan, laat dan zeker even weten wat je er van vond!

Liefs, 

Deborah | Samen Bourgondisch

Gegevens van het Buffet van Odette:

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s