Kruidige couscous met gegrilde groenten en feta

Couscous, gegrilde groenten, feta en lamsvlees

In het weekend vind ik het heerlijk om de markt af te struinen en langs de slager, visboer en bakker te gaan. Een paar uur later kom ik thuis met een flinke buit aan verse groenten, lekker vlees, vis, noten… en kunnen we er zeker weer een week tegenaan! Zo ook afgelopen zaterdag met als resultaat een goed gevulde tas vol groenten, verse kruiden, verse feta en lekker vlees. Een deel van de ‘buit’ gebruikte ik diezelfde avond voor heerlijk gerecht: couscous met gegrilde groenten, verse kruiden, feta en gegrild lamsvlees. Wat een verwennerij!

Couscous met gegrilde groenten, feta en lamsvlees

Ingrediënten:

voor 2 personen

 • Couscous met gegrilde groenten, feta en lam

  Couscous met gegrilde groenten, feta en lam

  Couscous (volkoren)

 • 1 rode paprika
 • 1/4 courgette
 • 6 kastanje champignons
 • 1/2 rode ui
 • 1/4 komkommer
 • Bosje peterselie, koriander en munt
 • Sap van een halve citroen
 • 50 gram verse feta
 • Handje pistache nootjes
 • Eetlepel honing
 • Lamsvlees naar keuze, ik gebruikte lamszadel welke ik heel kort gegrild heb.

Bereiden

 1. Couscous met kruiden, ui en komkommer

  De couscous kruiden

  Bereid de couscous zoals op de verpakking staat. Tip: Ik voeg aan het water een kwart bouillon blokje toe zodat de couscous al lekker op smaak komt. Als de couscous klaar is voeg je een klein scheutje olijfolie toe en laat je het afkoelen

 2. Als de couscous afgekoeld is voeg je de gesnipperde ui, de in kleine stukjes gesneden komkommer en de verse kruiden toe.
 3. Snij de paprika in grove stukken, de courgette in plakken en de champignons in vieren. Gril deze in de grillpan en bestrooi met peper en zout.
 4. Couscous met gegrilde groenten en feta

  Couscous met gegrilde groenten en feta

  In de tussentijd rooster je de pistachenootjes in een droge pan. Als ze geroosterd zijn voeg je een eetlepel honing toe en laat je ze karameliseren. Let op dat je de nootjes blijft bewegen zodat ze niet vast plakken aan de pan. Leg ze vervolgens op een bakpapiertje en laat ze afkoelen. Doordat ze afkoelen worden de nootjes hard, als ze hard zijn hak je ze in kleine stukjes.

 5. Voeg alle ingrediënten samen in een schaal: de kruidige couscous, de gegrilde groenten, voeg het citroensap toe, nog een scheutje olie, breek de feta in stukjes en strooi de gekarameliseerde pistachenootjes er overheen.
 6. Couscous met gegrilde groenten, feta en lam

  Lamsvlees grillen en eet smakelijk!

  Als de couscous met gegrilde groenten klaar is gril je het vlees heel kort. Bestrooi slechts met peper en zout en gril aan beide kanten +/- 2 minuten (afhankelijk van hoe dik je vlees is). Het lamsvlees moet van binnen nog lekker rosé zijn.

 7. Serveer de kruidige couscous salade met gegrilde groenten en feta met het lamsvlees en serveer er een lekker glaasje rode wijn bij.

Deze kruidige couscous met gegrilde groenten, feta en lam is een aanrader voor in het weekend. Het is ook een handig (en smaakvol!) gerecht om te maken wanneer er vrienden komen eten. De couscous salade eet je koud (of lauw) en kun je dus gemakkelijk van te voren maken. Het lamsvlees hoeft alleen maar kort gegrild te worden. Zo hou je meer tijd over voor je gasten!

Smakelijk!

Deborah | Samen Bourgondisch

Advertentie

Een gedachte over “Couscous, gegrilde groenten, feta en lamsvlees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s