Samen Bourgondisch: tomaten roosteren

Geroosterde tomaat- en paprikasoep   

Het kan de beste overkomen: groenten die we vergeten omdat ze onder in de groentelade liggen. Op het moment dat je ze ziet, zijn ze bijna klaar voor de prullenbak. Bijna, is gelukkig nog niet helemaal… en dus gaan we van deze ‘vergeten groente’ een lekker maaltje maken!

Tomaat, paprika, courgette, broccoli, wortel… allemaal lekker om een soep van te maken, een ovenschotel of een pastasaus. Nooit weggooien dus, maar verwerken tot een heerlijk gerecht.

Zo hadden wij laatst heel wat tomaten in huis, wat kunnen we daar allemaal van maken? Hmm, zelfgemaakte tomatensaus, bruschetta, een frisse salade, gazpacho, tomatensoep? Tomatensoep met ballen it is! Niet de standaard tomatensoep met ballen, nee ik heb er iets extra’s aan toegevoegd, waardoor soep net zo lekker, maar net even iets anders wordt, namelijk: geroosterde paprika’s.

‘Vergeten’ tomaat- & paprikasoep met ballen

Ingrediënten

 • Samen Bourgondisch: tomaten roosteren

  Tomaten roosteren

  Romatomaten – 500 gram

 • Knoflook – 2 tenen
 • Rode ui – 1
 • Geroosterde paprika’s – 2 stuks (uit een pot)
 • Bieslook – flink wat sprieten
 • Kookroom (light) – Goede scheut
 • Verse kruiden: basilicum, rozemarijn, tijm
 • Groentebouillon – 1 liter
 • Gehakt – +/- 300 gram

Bereiden

 1. Samen Bourgondisch: Tomatensoep

  Alles in de pan en 15 minuten koken

  Tomaten roosteren Halveer de tomaten, leg ze op een ovenschaal en besprenkel met olie, peper en zout. Schuif deze voor +/- 30 minuten in de oven op 200 graden.

 2. In de tussentijd Snipper de ui en knoflook. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snij ze in stukken. Kruid het gehakt en draai er kleine balletjes van.
 3. De soep koken Als de tomaten klaar zijn, fruit je de ui en knoflook in de pan. Voeg de geroosterde tomaten toe, de paprika, de kruiden en een liter groentebouillon. Laat dit +/- 15 minuten zachtjes koken.
 4. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en laat de soep zachtjes doorkoken tot dat de de gehaktballetjes gaar zijn. Voeg als laatste een scheutje kookroom toe.
 5. Serveer de geroosterde tomaat- en paprikasoep met een broodje.
Samen Bourgondisch: Tomaten- paprikasoep met ballen

Tomaten- paprikasoep met ballen

Eet smakelijk!

Liefs,  Deborah | Samen Bourgondisch

Tips & Tricks

 1. Te veel soep? Je maakt nooit ‘te veel’, want alles wat overblijft bewaar je gewoon voor een andere keer! Eet de soep een keer als lunch, of verdeel de soep in kleine kopjes met wat zelfgemaakte croutons als voorgerechtje. Ook zijn restjes ideaal voor momenten dat je geen tijd hebt om te koken; zet de bevroren soep op het vuur en in een mum van tijd kun je aan tafel.
 2. Vegetarisch Deze soep is natuurlijk ook heel lekker zonder de gehaktballetjes. Om de soep alsnog wat meer te laten vullen, kun je zelf croutons maken van oud brood. Snij het brood in blokjes, besprenkel met olie, strooi er wat peper, zout en Italiaanse kruiden overheen en verwarm ze in de oven totdat ze krokant zijn.
Advertentie

Een gedachte over “Geroosterde tomaat- en paprikasoep   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s