Samen Bourgondisch: Restaurant Faam

Eten bij Faam de fijne Italiaan 

Laatst werden wij getipt over een leuk Italiaans restaurantje in de Baarsjes:

“De zoon van een vriendin van mij die heeft een Italiaans restaurantje geopend in Amsterdam, bij jullie in de Baarsjes! Daar moeten jullie ook eens heen”

Restaurant FAAM in Amsterdam West

  • Keuken: Italiaans
  • Locatie: Amsterdam, Baarsjes
  • Portemonnee-vriendelijk (1-5): 2

Wij kennen de meeste restaurantjes wel in de omgeving, of het nu van horen zeggen is of omdat we er zelf een keer zijn geweest, maar we hadden nog niets gehoord over een ‘nieuwe Italiaan’ in de Baarsjes. Dat is vreemd… en dus gingen wij gelijk op onderzoek uit. Faam bleek niet super nieuw, ze bestaan nu +/- een jaar. Maar waarom hebben wij dan nooit eerder van dit restaurantje gehoord? Een reden zou kunnen zijn, omdat het op een zijstraat van de Admiraal de Ruijterweg zit (Reinier Claeszenstraat). En ja, heel eerlijk, ik rij nooit kriskras door wat straatjes richting huis. Zonde! Want hier kun je erg lekker eten, de sfeer was goed en de service was top!

Wat eten we bij Faam?

Samen Bourgondisch: Pizza's bij FAAM

Pizza’s bij FAAM

Eenvoudige pizza’s met lekkere wijn tegen prima prijzen. Wij namen de pizza Tartufo e burrata en een pizza Asparagi e salsa verde. Lekker dat ze waren! Wij deelden onze pizza’s, zodat we van allebei konden proeven. Normaal gesproken heb ik dan wel een voorkeur… maar van deze ben ik allebei fan! Er is geen wijnkaart maar ze kunnen je er wel van alles over vertellen, fijne wijnen voor oke prijzen, probeer ook zeker de Mâcon- Péronne.

Twee pizza’s, half flesje wijn en koffie verder waren we maar 50 euro kwijt, best netjes voor gezellige avond uiteten!

Er hangt een gezellige sfeer bij Faam, ze zijn bijzonder gastvrij en ze maken graag een praatje. Wij zaten op het kleine maar knusse terras en ook binnen ziet het er sfeervol uit. Gezellige tafeltjes bij de ramen, tafeltjes met uitzicht op de mooie pizzaoven of tuur over de straten terwijl je geniet van je pizza.

Onze conclusie: Faam is een aanrader!

Ook eten bij dit restaurant?
Restaurant Faam
Reinier Claeszenstraat 10, Amsterdam
www.restaurantfaam.nl

Liefs, 

Deborah | Samen Bourgondisch

Ps. Sorry voor de foto… het was zo lekker, en bijna op voordat we het zelf door hadden,  waardoor een goede (smakelijke…) foto er niet meer in zat. Volgende keer beter =).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s