Samen Bourgondisch: Aardbei, wilde perzik & geitenkaas

Aardbei, wilde perzik & geitenkaas

In de zomer smaakt een salade me altijd nóg beter! Je kunt lekker variëren en het is klaar in een hand omdraai, perfect dus. Zeker voor dagen waarop de zon schijnt en je fijn buiten kunt eten. Vandaag op het blog een lichte en frisse salade die past bij het ‘warme’ weer maar ook een ‘grijze’ dag weer opfleurt. De zomerse ingrediënten maken de salade fris en fruitig. Ik combineer dit graag nog met wat hartigs zoals een stukje kaas of gerookte kip.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Moeilijkheidsgraad (1-5): 1
  • Portemonnee-vriendelijk (1-5): 2

Salade met aardbei, wilde perzik & geitenkaas

Ingrediënten:

Samen Bourgondisch: Aardbei, wilde perzik & geitenkaas

Salade met aardbei, wilde perzik & geitenkaas

2 personen

  • Sla naar keuze – 2 goede handen
  • Aardbeien – 6/8 stuks
  • Wilde perzik – 2 stuks
  • Geitenkaas – 2 plakken
  • Sjalotje – een halve
  • Walnoten – handje
  • Balsamico azijn
  • Olie

Bereiden:

  1. Snipper het sjalotje, snijd de wilde perzik in kleine stukjes en de aardbei in vieren.
  2. Rooster de walnoten en hak ze in kleinere stukjes (ik ben ze overigens vergeten op de foto, maar heb ze later wel nog toegevoegd).
  3. Voeg alles samen op een bord of in een kom, breek de plakken harde geitenkaas er overheen (zachte geitenkaas is ook erg lekker!).
  4. Besprenkel met olijfolie en maak de salade af met balsamico crème, peper en zout naar smaak en serveer de salade met een lekker broodje.
  5. Eet je de salade als avondeten en ben je bang dat het te weinig is? Voeg dan nog wat gerookte kip toe, erg lekker!

Tips & Tricks

  1. Andere kaas-fruit variaties
    Kaas gaat met veel soorten fruit goed samen. Denk aan een salade met geitenkaas en aardbei, framboos of peer. Of ga voor een salade met blauwe kaas en druiven, peer of een appeltje. Voeg wat geroosterde walnoten of pijnboompitten toe, balsamico crème of honing er overheen en genieten maar.
  2. Salade meenemen als lunch
    Ik maak vaak in de ochtend al een salade voor de lunch op werk. De salade kun je prima voorbereiden (lees: snijden en mengen). Let er alleen wel op dat je géén dressing of andere ‘nattige’ ingrediënten toevoegt, geloof me: je salade smaakt een stuk minder lekker of zelfs gewoon smerig. De dressing neem je dus apart mee. Daarnaast is het handig om de zware ingrediënten onderop te leggen zodat de rest niet verplet wordt.
  3. Balsamico crème kopen
    Balsamico crème kun je in vrijwel iedere supermarkt en delicatessenwinkels kopen, maar balsamico azijn kan natuurlijk ook gewoon. Ik heb balsamico vijgen crème gebruikt, deze heb ik gekocht bij een leuk Grieks winkeltje op de Overtoom in Amsterdam. Ook lekker in desserts, zo maakte ik laatst een super snel dessert met in balsamico gemarineerde aardbeien!

2 gedachtes over “Aardbei, wilde perzik & geitenkaas

Plaats een reactie