Samen Bourgondisch: Tapas & Vinos in de zon

Het is heerlijk weer… tijd voor tapas!

Het is heerlijk weer, iedereen lijkt vrij te zijn behalve jij… Herkenbaar? Een ding is zeker: na school of werk direct naar buiten en genieten van de zon! Maar niet zonder een lekker (snel) hapje & drankje.

Lang in de keuken staan is dus niet de bedoeling… Wat dan wel?

samen bourgondisch tapas

Tapas & Vinos | Dat is pas bourgondisch genieten

  1. Hapjes & Drankjes op het terras
    Ga met vrienden op een terras zitten en geniet van wat hapjes en drankjes (altijd leuk, maar kost wel weer wat meer)
  2. Grijp je kleedje en ga het park in
    Grijp alles uit de koelkast en fabriceer een frisse salade die je op een kleedje in het park, de tuin of het balkon kan eten onder het genot van een heerlijk fris wijntje.
  3. Steek de barbecue aan
    Laat manlief de kolen op het vuur gooien terwijl jij vrienden uitnodigt die allemaal wat lekkers meenemen voor op de barbecue.
  4. Tapas & wijn in de zon
    Maak een tapas-plankje, neem een fles wijn en ga genieten in de zon. Een ding is zeker, de allereerste honger wordt direct gestild. Over een eventuele aanvulling op de tapas kun je dan later nog nadenken (wanneer de zon weg is).

Ik koos vandaag voor optie 4, tapas en vino!

Op dit plankje lag wat geitenkaas, olijfjes, een droog worstje en een van mijn Spaanse guilty pleasures: pimientos de padrón (gegrilde kleine paprikaatjes). Meegenomen uit Mallorca, genieten! Dit alles gaat natuurlijk heel goed samen met een glaasje witte wijn, om even extra af te koelen na deze warme dag ;). Bijvoorbeeld deze Sauvignon Blanc van Alain Brumont.

Geniet van deze zonnige avond!

Een gedachte over “Het is heerlijk weer… tijd voor tapas!

Plaats een reactie