Varkenshaas gevuld met brie

Varkenshaas met brie & groenten

Oh wat kwamen er een hoop fijne herinneringen naar boven terwijl ik deze varkenshaas met brie aan het maken (en opeten) was. De herinneringen gingen terug naar mijn studententijd in Maastricht. Wij waren vaak in de Platielstraat te vinden. De ene keer om te shoppen of te lunchen en de andere keer voor een borreltje of om een lekker hapje te eten. En dan na het eten weer aan de borrel om vervolgens te eindigen in de Fessa, haha. Mooie avonden waren dat! Ik ging graag eten bij Café De Twee Heeren, ik was namelijk dol op de ‘Varkenshaas Twee Heeren’. Deze varkenshaas werd gevuld met brie en geserveerd met een heleboel gebakken groenten, zo lekker! Toen ik afgelopen week varkenshaas zag liggen bij de slager moest ik daar opeens aan terugdenken. Met al die herinneringen in mijn achterhoofd heb ik een poging gedaan om hem na te maken. En lekker dattie was! Ik waande me bij iedere hap weer even in Maastricht… 😊.

Varkenshaas met brie & groenten

Ingrediënten:

Hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen | bereidingstijd +/- 35 tot 45 minuten 

 • 1 varkenshaas
 • 3 lange plakken romige brie
 • 200 gram sperziebonen
 • Kastanje champignons
 • 1 rode paprika
 • 1 gesnipperde ui
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden, peper en zout
Varkenshaas gevuld met brie & groenten

Varkenshaas gevuld met brie & groenten

Bereiden:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de boontjes schoon en kook ze in een klein laagje water beetgaar (+/- 10 minuten). Tip: voeg géén zout toe aan het water, hierdoor worden de bonen taai.
 2. Snij de champignons in partjes en de paprika in stukken. Fruit de ui, voeg de champignons en paprika toe, strooi er Italiaanse kruiden, peper en zout overheen en bak ze beetgaar. Voeg dan de afgegoten boontjes toe en zet apart.
 3. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout, verhit boter in de pan en bak de varkenshaas rondom bruin (+/- 10 minuten).
 4. Leg de varkenshaas dan in een ovenschaal, maak een kleine inkeping over de lengte van de varkenshaas (niet te diep!) zodat je de plakken brie er goed in kunt leggen. Zet de ovenschaal nu voor 5 minuten in de oven zodat de varkenshaas nog ietsjes door kan garen (niet te lang, hij mag rosé zijn) en de brie smelt. Ondertussen warm je de groenten in de pan op.
 5. Haal de varkenshaas uit de oven, schep de groenten er overheen en serveer direct.

Ga voor de ideale hap: neem een stukje varkenshaas mét brie én groenten… oh jongens dit is zo lekker!

Je kunt er nog wat aardappeltjes bij serveren maar dat hebben wij niet eens gedaan, dit is namelijk meer dan genoeg voor 2 man (lees: je zit bomvol). Je kunt er dan ook met gemak met 3 personen van eten en misschien zelfs met vier ‘niet echt grote eters’. In het laatste geval zou ik er wel wat lekkere aardappeltjes bij serveren!

Geniet!

Deborah | Samen Bourgondisch

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s