Lunch: Turksbrood met kaas, tomaat en ui

Lunch: Turks brood met kaas, tomaat en ui

Aaaaan tafelll! Wedden dat dit met kaas en tomaat belegde Turkse brood uit de oven bij iedereen in de smaak valt? Lekker voor in het weekend of gewoon voor doordeweeks als je net iets meer tijd hebt om lunch te maken. Al duurt het niet lang, maar het moet wel even in de oven. Hoe je dit Turkse brood met kaas en tomaat uit de oven maakt lees je hieronder. 

Lekker voor de lunch: Turks brood met kaas, tomaat & ui

Ingrediënten voor het belegde Turkse brood

  • Turks brood
  • Geraspte kaas
  • Tomaten in dunne plakjes
  • Rode ui in dunne ringen
  • Jouw favoriete kruiden, ik gebruikte Italiaanse kruiden
Lunch: Turks brood met kaas, tomaat en ui

Lunch: Turks brood met kaas, tomaat en ui

Hoe maak je het? Nou, zo:

Ik benoem expres geen hoeveelheden omdat ik niet weet hoe groot het Turkse brood is dat je gaat kopen. Als je hem koopt bij de Turkse bakker zal hij namelijk een stuk groter zijn dan wanneer je een afbakversie koopt bij de supermarkt (o.a. te koop bij de Albert Heijn). Kijk gewoon hoeveel je nodig hebt om één kant van het gehele brood te bedekken.

Snij het brood doormidden en bekleed de onderkant met de dun gesneden uienringen, daar bovenop de tomaten en maak het af met een goede laag geraspte kaas. Strooi er wat kruiden naar wens overheen en plaats het brood (inclusief de bovenkant, maar leg ze niet op elkaar) in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Enjoy! Geniet van deze lekkere lunch!

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s