Thaise kokossoep met kip - Tom Kha Kai

Tom kha kai oftewel Thaise kokossoep met kip

Zoooo…. het is even stil geweest op het blog. Sorry daarvoor! Wellicht heeft het nieuws jou ook al bereikt, maar zo niet: wij zijn in blijde verwachting van een kindje! Ik voel mij goed en heb eigenlijk niets te klagen, behalve dat mijn inspiratie op dit moment ver te zoeken is (ach.. als dat alles is haha). De afgelopen weken hebben wij veel simpele, standaard, saaie maaltijden gegeten waarvan we achteraf niet konden zeggen dat het lekker was. Oh my… dat is even wennen! Gelukkig kreeg ik afgelopen maand de Foodybox binnen en die zat vol met items waar ik wel iets mee kon, zoals een kruidenpasta voor Tom Kha Kai soep. Ik gebruik liever geen pakjes en zakjes, maar als ik er dan toch een keer grijp kies ik voor de meest gezonde en eerlijke variant, zoals deze van Fair Trade Original. De kruidenpasta is namelijk bereid zonder kunstmatige toevoegingen en er is een goede samenwerking tussen de boeren en producten uit het land van herkomst. Mooie bijkomstigheid: je hebt niet veel nodig, het is zo klaar & I loveeeee Tom Khai Kai!

Tom kha kai oftewel Thaise kokossoep met kip

Ingrediënten voor de Thaise kokossoep met kip

Maaltijdsoep voor 2 á 3 personen

 • Kruidenpasta voor Thaise Tom Kha Kai
 • 1 kipfilet in kleine hapbare stukken
 • 300 gram kastanje champignons in grove stukken
 • 200 ml kokosmelk
 • 500 ml water
 • Handje fijngesneden lente-ui
 • Handje verse koriander
 • Handje glasnoedels
 • 1 theelepel sambal (naar smaak om het iets pittiger te maken)
Thaise kokossoep met kip - Tom Kha Kai

Thaise kokossoep met kip – Tom Kha Kai

Zo maak je Thaise kokossoep met kip

Ik volg de gebruiksaanwijzing van de kruidenpasta niet helemaal. Zij voegen de kip namelijk heel snel toe, maar naar mijn idee wordt het dan snel taai vanwege de lange kooktemperatuur.

 1.  Zet een soeppan op het vuur en fruit de kruidenpasta aan. Voeg de champignons en de lente-uit toe gevolgd door de kokosmelk en het kokend water.
 2. Roer de soep goed door en laat de groente gaar koken. Haal na +/- 5 minuten een champignon uit de soep en kijk of deze gaar is. Als dit zo is voeg je de stukjes kip toe. Deze zijn zo klaar omdat het kleine stukken zijn. Controleer goed of ze wel écht gaar zijn door een stukje kip er na een minuutje of twee uit te halen en door te snijden.
 3. Breng de soep op smaak met een theelepel sambal (naar smaak, deze hoef je niet toe te voegen). Voeg een hand bereide glasnoedels toe (deze zijn zo klaar: kook water, zet het vuur uit en voeg de glasnoedels toe. Laat 4 minuten weken, giet af en spoel af met water) en verdeel de soep over kommen. Maak af met koriander.

Super lekkere soep in 3 stappen klaar, wat een feest. Met het oog op de toekomst zullen er wel meer dagen komen waarop er weinig tijd is om te koken. Gelukkig zijn er dan merken als Fair Trade Original die ik met een gerust hart uit de schappen kunt trekken.

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOKINSTAGRAMBLOGLOVIN’ & TWITTER.

Advertentie

Een gedachte over “Tom kha kai oftewel Thaise kokossoep met kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s