Zoete aardappelsalade

Zoete aardappelsalade

Meestal ben ik de gene die kookt, maar als we gaan barbecueën staat mijn vriend aan het roer (of moet ik zeggen: aan het vuur :p). Hij bedenkt dan wat we gaan eten, of er een marinade op moet ja of nee (die maak ik dan weer) en vervolgens staat hij met een glas wijn of een biertje in zijn hand op het balkon de barbecue in de gaten te houden. In de tussentijd maak ik dan de bijgerechten. Een frisse salade, gegrilde groenten, een broodje met wat smeersels of ik gooi wat groenten op de BBQ (maiskolf, champignonspiesjes of een hele paprika en wat plakken courgette) zodat ik lekker niets hoef te doen. Dit keer ging ik voor aardappelsalade van zoete aardappel. Zo eenvoudig… en lekker dat het was!  

Ook fijn aan deze zoete aardappelsalade: hij is supersnel klaar, low budget, best gezond en je hebt de meeste ingrediënten gewoon in huis!

Wat heb je nodig?

Bijgerecht voor 3-4 personen

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 kleine rode ui of een sjalotje
  • 1 el mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (of kwark)
  • Handje bieslook
  • Peper en zout
Zoete aardappelsalade

Zoete aardappelsalade

Hoe maak je zoete aardappelsalade?

  1. Was de zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Kook de aardappelen in een pan met water en wat zout in zo’n 10 minuten beetgaar. Laat ze iets afkoelen.
  2. Snipper de ui en meng deze samen met de kwark en mayonaise in een kom. Roer dit door de zoete aardappelen heen en breng op smaak met peper en zout. Strooi de bieslook er aan toe en hij is klaar.

Eet smakelijk!

VOLG SAMEN BOURGONDISCH OOK OP:
FACEBOOK, INSTAGRAM, BLOGLOVIN’ & TWITTER.

7 gedachtes over “Zoete aardappelsalade

Plaats een reactie