Aubergine alla parmigiana

Winnaar Foodblogevent maart 2016

Woep woep! Ik mag deze maand het Foodblogevent organiseren op Samen Bourgondisch. Uuh? Ja precies, dat dacht ik eerst ook… ik had er namelijk ook nog nooit van gehoord. Het Foodblogevent wordt iedere maand georganiseerd door een andere blogger. Deze bepaalt een thema en andere moeten met dit thema een recept bedenken en deze inzenden. Het idee is om op deze manier nog meer inspiratie te krijgen en te delen. De winnaar moet vervolgens het volgende Foodblogevent organiseren. Ik deed dus voor de allereerste keer mee met het ‘Foodblogevent’ en ben ook nog eens uitgekozen als winnaar! Daisy van Lekkerhappen.com had als thema ‘de aardappel’ met als voornaamste reden dat de aardappel vaak plaats moet maken voor superfoods en dat is zonde. Ik was (en ben) het daar volledig mee eens en dus deed ik mee met mijn stamppot van aardappel, aardpeer en salie.

En dus is het nu mijn beurt om een thema uit te kiezen waarna andere recepten kunnen inzenden. Ik was op zoek naar een product maar ik bedacht me daarna dat ik eigenlijk een ‘gevoel’ als thema wil nemen zodat de inzendingen ook lekker divers zijn (althans, dat hoop ik).

Het thema van het Foodblogevent maart 2016 is:

Eten waar je blij van wordt!

En dat kan dus van alles zijn! Een goedgevulde lasagne, gehaktbrood volgens oma’s recept, zelfgebakken brood, taart of juist een lekkere goed gevulde salade waarbij het lentegevoel je tegemoet komt. Ik ben heel benieuwd waar andere blij van worden!  Doe dus zeker meer en mocht je geen blog hebben laat dan alsnog even weten in de reacties waar jij blij van wordt!

De spelregels:

  • Verzin een lekker gerecht waar je echt blij van wordt!
  • Zet het recept op jouw blog en zet erbij dat je meedoet met het Foodblogevent maart 2016. Plaats ook een link naar deze blogpost.
  • Post hier een reactie en zet er ook de link bij naar je recept op jouw blog.
  • Heb je geen blog maar wil je graag meedoen? Stuur dan een e-mail naar: deborahvanderpol@gmail.com met je naam, recept en foto.
  • Meedoen kan tot en met 31 maart2016. Begin maart maak ik de winnaar bekend op dit blog, Facebook en Twitter.

Ik zal alvast een voorzetje geven:

Ik wordt intens blij van Mediterraans eten, zoals deze ovenschotel met aubergine, parmezaan en mozzarella.

En de winnaar is…

Ooooh wat was dit lastig! Zo veel recepten die mij blij maken! Zoals deze chocolade truffels van de Zoetekauw, sukadelappen van Lekker Happen, appelcake van Patesserie, romige spaghetti met veel groenten van Elisabeths Kitchen, panna cotta met kokos en mango van Piens Keuken en dan ook nog een taart van chocolade, walnoten en banaan van Knutselen in de keuken. Uuh hallo, mag ik ze allemaal even proeven? Haha! Na het lezen van alle blogs sprongen er twee inzendingen direct uit. Dit kwam door de eenvoud van de recepten maar ook door het gevoel dat de inzenders er zelf bij krijgen en het gevoel dat ik kreeg bij het lezen van de blogs.

  • In het blog van Elisabeth kan ik mij helemaal vinden. Na al die narigheid in Brussel kon ik, net als Elisabeth, wel wat ‘comfort’ gebruiken. En vaak gaat dat dan toch samen met eten (comfort food) en goed gezelschap. Haar boodschap was dan ook: het leven is te kort om ‘shit’ te eten. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.
  • Tessa daarentegen schreef over goede herinneringen aan Nederland die naar boven komen wanneer ze appelcake maakt. Ze is geëmigreerd naar Ecuador om haar droom te volgen en op haar blog combineert ze deze droom met haar passie voor bakken. Ik werd dan ook direct blij van dit blog. Want ook hierbij: het leven is te kort om je dromen niet te volgen! Daarnaast moest ik steeds terugdenken aan vroeger. Als klein kind kreeg ik bij de bakker vaak een plak appelcake van mijn moeder! Happy moments :).

Ok en dan nu de winnaar… ik vond het echt heel moeilijk maar ik ga voor het recept van Tessa van Patesserie. Zoals ik hierboven al schreef werd ik helemaal blij van haar blog waarop ze schrijft over het volgen van haar dromen en ik kan niet wachten om naar de bakker bij mijn ouders te gaan om weer een plak appelcake te halen. Alleen maar happy moments dus en daarom ook de winnaar van het foodblog thema: Eten waar je blij van wordt!

Bedankt iedereen voor het mee doen en Tessa veel succes met het organiseren van het Foodblogevent april 2016!

Aubergine alla parmigiana met focaccia

Aubergine alla parmigiana met focaccia

23 gedachtes over “Winnaar Foodblogevent maart 2016

  1. Daisy zegt:

    Eten waar je blij van wordt!
    Dat is een goeie… eten maakt me blij, té blij eigenlijk! 🙂
    Maar het eten wat ik het liefste maak (en dus ook eet) is een stoofpot of een ovengerecht.
    Ik ging dan ook voor de sukadelap.
    Stoofpotjes zijn nooit zo’n mooie gerechten om te fotograferen. Maar de smaak is heerlijk, al zeg ik het zelf. 😉

    Sukadelappen met uien

    Hopelijk krijg je nog veel inzendingen! Het is alleszins een leuk en toegankelijk thema. Nu moet iedereen nog zin krijgen om iets in te zenden. Blijven promoten, zou ik zeggen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie